Erfpacht: grondwaarde Witte de Withstraat op 21% gesteld

Deze week is het nieuwe erfpachtstelsel goedgekeurd. Het wordt voor huiseigenaren vanaf oktober mogelijk om erfpacht eeuwig af te kopen. 

Bordje

Witte de Withstraat

De gemeente Amsterdam heeft voor iedere straat vastgesteld hoe waardevol de grond is. Die waarde is afhankelijk van de locatie. In Zuid wordt over het algemeen bijvoorbeeld meer waarde aan de grond toegekend dan in Noord. Dit wordt de ‘Buurtstraatquote’ genoemd en die ligt altijd tussen de 5% en de 49% van de WOZ waarde. Voor de Witte de Withstraat is die op 21% gesteld (voor een klein deel op 22%). Dat is dus een redelijk gemiddeld bedrag. Stel, de WOZ waarde van je appartement in de WDW was in 2014 € 200.000. De BSQ is 21%, dus de waarde van de grond is € 42.000.

Kortingen 

Als je de erfpacht zou willen afkopen ontvang je nog een aantal kortingen. Zo wordt gekeken naar de WOZ waarde van 2014 en die is over het algemeen een stuk lager dan de huidige, krijg je 10% korting omdat erfpachtgrond minder waard is en ontvang je dan nog eens 25% korting om over te stappen.

Afkopen?

Je kunt vanaf oktober een voorstel aanvragen via het onilne Overstapportaal van de Gemeente Amsterdam, dat nu nog niet beschikbaar is.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s