Kruispunt Witte de Withstraat en Postjesweg wordt veiliger

Als tram 7 niet meer door de Witte de Withstraat rijdt, wordt het drukke kruispunt van de Witte de Withstraat met de Postjesweg grondig aangepakt en veiliger gemaakt.

20170711_202315

Verkeersstromen worden vereenvoudigd

Omdat de tramhaltes op de Postjesweg te kort zijn, zullen deze worden verlengd in de richting van de Admiralengracht. Daardoor zal het verkeer op de Postjesweg dat de stad in rijdt, niet meer de Admiralengracht op kunnen rijden. Ook wordt er tussen de Kinkerbrug en de Witte de Withstraat een soort middenberm aangelegd waardoor afslaan naar de Baarsjesweg onmogelijk wordt voor verkeer dat de stad in rijdt. Daarnaast wordt er een drempel gemaakt aan het begin van de Witte de Withstraat.

Door deze maatregelen wordt het aantal verkeersstromen vereenvoudigd en wordt het kruispunt veel overzichtelijker. Hierdoor worden de stoplichten overbodig en die zullen dan ook verdwijnen.

Voorsorteren op 30km zone in WDW

Met deze maatregelen sorteert de projectgroep ook voor op een eventuele 30 KM zone in de Witte de Withstraat. Het besluit hierover is echter nog niet genomen, mogelijk wordt dat dit najaar genomen door het Stadsdeelbestuur. Binnen het bestuur bestaat hier breed draagvlak voor.

Een gedachte over “Kruispunt Witte de Withstraat en Postjesweg wordt veiliger

  1. Pingback: Straks alleen nog rechtsaf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s