Woensdag besluit over nieuw bestemmingsplan De Baarsjes

Komende woensdag beslist de gemeenteraad over het nieuwe bestemmingsplan voor De Baarsjes, waar ook de Chassébuurt onder valt. De vernieuwing is onder andere nodig omdat de Baarsjes de afgelopen jaren sterk van karakter is veranderd. Dit schrijft het stadsdeelbestuur in het voordrachtsdocument.

gemeenteraad-640x427

Gevarieerder aanbod

Het nieuwe plan moet ‘de balans tussen een levendig gebied en een prettige omgeving beter reguleren’. Zo wordt het verplicht om een vergunning aan te vragen voor nieuwe horeca, hotels, sportscholen en milieubelastende bedrijven. Ook wordt de maximale grootte van winkels begrenst op 350m2, om een gevarieerder winkelaanbod te stimuleren. Een aantal eerder genomen besluiten van de afgelopen jaren wordt nu ook vastgelegd in het plan,  dit is onder andere het verbod op nieuwe massagesalons, het verbod op nieuwe kiosken en een maximum aan het aantal kinderopvangen per woonblok.

 

Nieuwe bouwregels

Er komt meer ruimte voor dakuitbouwen, daar is geen vergunning meer voor nodig. Voor dakopbouwen nog wel. Nieuw in dit plan is het aanwijzen van zgn. ‘grondwateraandachtsgebieden’, waar andere regels gelden voor het aanleggen van nieuwe kelders. Dit komt door de toenemende regenval en de problemen met het grondwater die daardoor ontstaan.

 

 

 

Plaats een reactie